donderdag 9 juni 2011

Mei: nog meer planten e.d.

Mei ligt alweer volledig achter ons.
Tijd om even terug te blikken.
  • Ik heb een aantal tuinen gefotografeerd omdat ik een presentatie moest geven over vlindervriendelijk tuinieren. In de loop van de zomer, als het hopelijk wat vochtiger is, ga ik er nog wat fotograferen.
  • Ik ben in de Langdonken op zoek gegaan naar Vlozegge en Pilvaren. Niets daarvan gevonden maar wel dit Heidekartelblad. Mooi plantje.



    • Ik ben ergens in midden Limburg op zoek gegaan naar Gevlekte witsnuitlibel en Maanwaterjuffer. Ik vond slechts 1 Maanwaterjuffer. Helaas zo dood als een pier en dus niet meteen fotogeniek. Maar de rijen bosmierennesten waren wel interessant. Idem voor hun boze bewoners.



    • Met de florawerkgroep van Oost-Brabant zijn we naar het Buitengoor in Mol geweest. Daar heb ik onder andere Vlozegge en Tweehuizige zegge kunnen zien en fotograferen. De Vlozegge was helaas nogal dun gezaaid dus daar heb ik maar 1 deftig beeld van, en dan nog niet optimaal. (Noot aan mezelf: ik moet de conservator nog beelden doorsturen) In volgorde van verschijnen: Vlozegge en (vrouwelijke) Tweehuizige zegges.



    • Een probeersel: Loos blaasjeskruid in een aquarium. Speciaal gekocht om dit plantje te kunnen fotograferen. Dat lukt redelijk dus misschien ga ik in de loop van het jaar nog eens wat van dergelijke planten proberen.


    • En tot slot vond ik nog deze lelijke mot ;-) voor onze deur op straat. Ik heb ze maar veilig in onze tuin gezet.


    In juni ga ik terug naar mijn roots: vlinders zoeken!

    1 opmerking: