zondag 12 december 2010

Ramp, oh ramp

In de loop van het jaar is mijn PC op vrij overtuigende wijze gecrasht. Alleen formatteren van de voornaamste harde schijf kon het beestje weer op de been krijgen.
Even paniek maar daar dienen backups voor.

Nu, maaaanden later merk ik dat ik 1 mapje met beelden van een drietal dagen kwijt ben.
Op mijn externe schijf staat dat mapje niet, en dus ook niet op de PC.  
Mijn enige hoop is nu dat ik destijds uit enthousiasme een bijkomende DVD met een tussentijdse backup gemaakt heb die op kantoor zou liggen.

Helaas is dat mapje net van de trip naar de Jura waar ik onder meer Veenhooibeestje, Roodstreephooibeestje, Purperstreepparelmoer en een heleboel planten gefotografeerd heb.De meest productieve drie dagen van het jaar, met ook de beste beelden en de voor mij meest relevante soorten.

Het enige wat ik nog over heb zijn de verkleinde beelden die ik destijds op mijn blogpost over de trip gezet had en 1 full-size beeld dat ik per ongeluk naar jpg omgezet had. Weliswaar met een foute witbalans maar op dit moment ben ik al blij met een dode mus.

3 opmerkingen:

 1. Pffft...
  Ik hoop dat 't dan inderdaad ge-DVD-backupt is. Investeren in een automatisch backupsysteem (à la timemachine bij Apple)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bon, Murphy dus.
  Geen toevallige DVD-backup.
  Mijn laatste hoop was gericht op een recovery van mijn geheugenkaartjes. Vergezocht na een half jaar, maar een mens probeert alles.
  Ik weet alvast waarheen begin juli 2011!

  BeantwoordenVerwijderen