donderdag 29 oktober 2009

Gebroken voet-zwammetjes

Vorig weekend ben ik Rollin gaan helpen tijdens een workshop natuurfotografie. Het is altijd fijn om enthousiaste leerlingen te kunnen helpen. Dikwijls met (voor ons) heel eenvoudige dingen.

Toen ik even tijd had om zelf een beeld te zoeken sprong ik snel over een prikkeldraad. Dat was niet zo'n goed idee want aan de andere kant zat een greppeltje onder het gras. De combinatie van een flinke sprong, een rugzak vol fotomateriaal en een greppeltje heeft geresulteerd in een gebroken voet.
Op het moment zelf was dat nog niet duidelijk maar ik had al wel door dat het goed fout zat. Desondanks heb ik daar nog een halve dag rondgehuppeld (vooral hinkend) maar de fut was er toch wat uit. Veel foto's heb ik ook niet gemaakt (hoe zou je zelf zijn met een vers gebroken voet).
Ik lig nu trouwens al een paar dagen plat. En tot mijn frustratie zal het nog wel een tijd duren eer ik terug te velde kan.

Dit zijn twee van de weinige beelden die ik toen toch nog gemaakt heb.
Er zijn een aantal zaken mis mee waar ik volgende keer wel op ga letten:
 • er zijn een aantal zwammetjes die elkaar overlappen. Volgende keer een net iets ander standpunt nemen. Of andere zwammetjes zoeken.
 • de zwammetjes komen niet helemaal los van de achtergrond. Dus volgende keer een flits of reflectiescherm langs achter toevoegen. Vooral bij de tweede is dat het geval.


4 opmerkingen:

 1. Er moeten dringend wetten komen om de natuur aan banden te leggen. Wij mensen gaan op stap in de 'gezonde buitenlucht' en komen thuis met een gebroken voet, of arm ... Schandalig!

  Veel succes met je herstel!

  Groeten,

  Jens (van de paddenstoelfoto met witte achtergrond die nu gecentreerd te zien is op jensolsen punt be).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. merci!

  en die paddestoel van u blijft prachtig.
  stukje wit bijgeplakt links?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het prachtige beelden hoor! Veel geneeskracht toegewenst...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met excuses voor de late reactie -laptop in herstel. Inderdaad, opzijgeschoven en wit ingekleurd. En wat afgerond met de gom. ;)
  Grappig trouwens van die mieren, heb daar vorige maand ook nog aan zitten denken! En wat een kop van dat miertje. Mooi ...

  BeantwoordenVerwijderen